Dag 6 en dag i njutningens tecken!
När man förändrar så måste man passa på att njuta av förändringen, så dagens tema har varit njutning! Njuta av det vackra vädret, de fantastiska råvarorna som frukt och grönsaker och att bara vara i nuet. Vaknade till ett fantastiskt väder, stålande sol och 18 grader i solen redan klockan åtta! Frukost som vanligt med citron/ingefärsdricka och så klart en god smoothies. Innan vi gav oss iväg för att kolla in några av de lokala marknader i och runt Paphos så drack vi lite kaffe, Arvid Nordqvist selection Colombia Mancali ska det så klart vara, helst nymalda bönor. När vi får gäster från Sverige så har vi bara ett krav, att de ska ta med sig kaffe till oss. Så bar det då av upp över berget mot Katikas och vidare ned mot Peya och sedan Papos. Första stoppet var en marknad där de brukar sälja fisk från ”Smokey Pete’s” som vi blivit rekommenderade. Här köpte vi rökt torsk och lax i portionsbitar direktimporterat från Norge men torsken var rökt på Cypern. Vidare till nästa marknad men så dök det upp en skyllt med jordgubbar, hm dit måste vi åka på hemvägen! Nästa marknad bestod mest av andrahandssaker men de hade även färska ägg så det köpte vi så klart. Nu var det helt plötsligt dags för lite lunch. Med så vackert väder så svängde vi ned till hamnen och det stora turiststråket. En härlig promenad längs med kajen, det blåste en hel del så vi försökte hitta ett ställe att äta på i lä. Känns lite lustigt att komma med fliströja när turisterna går i linne och barbenta men det är klart vi är fastboende och har en annan temperatur numera. Vi hittade ett trevligt ställe och beställde in en kyckling sallad och en clubsandwich. Fantastiskt härligt att sitta i solen och njuta av god mat! Så var det dags att vända kosan hemåt och inte glömma att svänga in på jordgubbsodlingen! Det blev ett knippe jordgubbar och lite avokado inhandlat, ska bli gott till lördagskvällen. Väl hemma så passade vi på att ta en promenad i omgivningen för att få röra på benen en stund efter att ha suttit i bilen lite för länge. Nu är det dags att fixa till en härlig måltid på rökt torsk, pocherat ägg och en sallad på morot, zucchini tomat och grapefrukt, efterrätt blir jordgubbar och grädde. Irene Har du anmält dig? - ledarskapsretreat i mars eller april här på Cypern!
0 Comments
Leave a Reply. |
FörfattareIréne Hellström ICC Coach Arkiv
Oktober 2018
Kategorier
Alla
|